martedì 6 luglio 2010

Marea Lojă Feminină a României este recunoscută de Marele Orient al Franţei ca fiind cea mai veche Mare Lojă Feminină din lume


Un moment istoric pentru România: Marea Lojă Feminină a României 1922 este recunoscută de Marele Orient al Franţei ca fiind cea mai veche Mare Lojă Feminină continentală de Rit Scoţian Antic şi Acceptat din lume. Documentul istoric a fost emis de Consiliul Ordinului şi ratificat de Conventul Marelui Orient al Franţei.
Prin semnarea Tratatului cu Marele Orient al Franţei, Marii Loji Feminine a României 1922 îi sunt recunoscute vechimea şi apartenenţa istorică la Ritul Scoţian Antic şi Acceptat, punând capăt teoriei conform căreia Marea Lojă Feminină a Franţei este cea mai veche mare lojă feminină.
De asemenea, Marea Lojă Feminină a României 1922 a primit din partea Marelui Orient al Franţei, păstrător istoric al patentelor de rit, fondat la 1728, Patenta de Rit Francez şi Patenta de Rit Scoţian Rectificat.
Marele Maestru Pierre Lambicchi a fost decorat cu Medalia de Aur a Marii Loji Feminine a României 1922, iar Marele Cancelar Alain Fumaz a primit Cheia de Aur a MLFR 1922 şi a fost numit Mare Maestru de Onoare Ad Vitam al Marii Loji Feminine a României 1922.

Fonte : agentiadepresamasonica